Bekijk de catalogus van CAIS hier

State-of-the-art producten
aan een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding 

Voor onze poortonderdelen werken we samen met een Duitse producent die waarden als kwaliteit en service naar voor draagt als het gaat over schuif- en draaipoorten. 

Om lasnaden of krommingen, veroorzaakt door de hitte van het lassen, te voorkomen worden de rails steeds voorzien van gaten zodat ze gefixeerd kunnen worden met bouten en moeren.

Automatische draaipoorten

Een draaipoort is zonder twijfel de meest traditionele poort. Ze zijn verkrijgbaar in tal van modellen, volgens standaard formaten, op maat, in hout of in metaal, strak, klassiek… de mogelijkheden zijn eindeloos.

Doorgaans bestaan ze in twee delen die naar binnen of buiten opendraaien.
Het openen van de poorten kan op verschillende manieren gebeuren; met een afstandsbediening, een sleutel of een codeklavier.

Belangrijk is hier dat er bij plaatsing gekeken wordt om genoeg ruimte te voorzien in de richting dat de poort opendraait.

Indien er weinig plaats is voor of na de poort hebben we met CAIS een oplossing bedacht: de TWIN DRIVE SET .


Automatische schuifpoorten

Een schuifpoort bestaat doorgaans uit één stuk die naar links of rechts opengeschoven wordt.
Dit sluit niet uit dat een tweedelige schuifpoort niet mogelijk is.

Terwijl bij een draaipoort rekening gehouden moet worden met de afstand voor of na de poort (afhankelijk van de draairichting van de poort), is het bij een schuifpoort van groot belang om genoeg ruimte te voorzien aan de linker of rechterkant van de poort. De kant dat deze openschuift.

Indien hier weinig plaats is in de openingsrichting bieden we volgende oplossing van CAIS aan: FOLLOW ME SET.


Bestaande manuele poorten automatiseren.

Poorten die manueel geopend en gesloten moeten worden, het is steeds een vervelende klus. Je moet telkens de wagen uit, iets wat zeker in de winter te ontzien is. Ook naarmate je ouder wordt verloopt dit steeds moeizamer. 

Bij Megatool kan je alle onderdelen vinden om jouw manuele poort om te bouwen naar een geautomatiseerde poort. Dit voor zowel draaipoorten als schuifpoorten. 

Wanneer een manuele poort omgebouwd wordt naar een automatisch poort wordt er een deurautomaat op de poort geplaatst. Dit zorgt ervoor dat de poort kan openen en sluiten via een zender of schakelaar van op een afstand. 

De prijs van het automatiseren van een poort is steeds afhankelijk van het gewicht en de afmetingen van de poort. Deze bepalen hoe zwaar de onderdelen moeten zijn. 


Bij automatisatie werkt Megatool samen met FAAC, een merk dat gekend staat voor zijn kwaliteit en een uitgebreid aanbod aan mogelijke opties. Bovendien biedt FAAC technische ondersteuning bij de installatie.

"Old ways won’t open new doors"

Automatische poorten - de voordelen:

 1.“Sesam open u”

Je kan de poort bedienen van op een afstand. 


2. Bijna alle poorten kunnen omgebouwd worden naar automatische poorten. 

Twijfelt u of dit bij uw poort mogelijk is? Contacteer ons voor vrijblijvende info. 


3. Een automatische poort heeft “ogen op de rug”. Dreigt de poort tijdens het sluiten een object of persoon te raken, dan stopt deze meteen automatisch. 


4. Een automatische poort vraag weinig onderhoud. 

De automatisatiesystemen die je bij Megatool kan vinden zijn stuk voor stuk uiterst onderhoudsarm.  Zowel de besturing als de aandrijving van de poorten zijn robuust.  


5. Een automatische poort jaagt inbrekers weg. 

Een manuele poort wordt vaak niet of niet goed gesloten, iets wat de deur opent voor ongewenste gasten. 

Geautomatiseerde poorten zijn getest tegen inbraak en verhogen de privacy. 

Blijf op de hoogte van nieuwigheden en promoties